De makers

Wij zijn Lukie Hamelink en Julia Kieftenbeld, twee jonge gepassioneerde filmmakers die wel houden van een uitdaging. Wanneer we voor het eerst het verhaal van Wouter hoorden, waren we gelijk onder de indruk. Hij heeft een positiviteit over zich heen hangen die we graag willen vastleggen op camera, in de hoop anderen te inspireren en motiveren. Een man met een donorhart en nog zoveel dromen. Toen we hoorden dat Wouter deze documentaire ook wilde maken als nalatenschap voor zijn kinderen, wisten we dat we alles op alles moesten zetten om deze film zo goed mogelijk te maken.

Lukie is opgegroeid in Den Haag, haar ouders zijn al haar hele leven gek van de sport triatlon. Als klein meisje stond zij aan de zijlijn met een bekertje water voor het moment dat één van haar ouders voorbij zou lopen. Zelf is ze nog niet in de voetstappen van haar ouders beland, maar de liefde voor de sport heeft ze zeker meegekregen. Via haar ouders is ze dan ook terecht gekomen bij het verhaal van Wouter. Julia is grotendeels in Frankrijk opgegroeid. Ze is van jongs af aan al gefascineerd door film en heeft dan ook sinds de middelbare school een bijbaan in een bioscoop. Dat ze er af en toe aan herinnerd moet worden in welke volgorde de drie sporten in een triatlon staan, wordt haar dan ook vergeven.

Lukie en Julia hebben elkaar ontmoet op de School voor Journalistiek, of eigenlijk op het introkamp in Baarn. Een paar jaar later wisten we dat we samen het documentaire avontuur aan wilden gaan. In New York konden we het samenwerken uitproberen en lessen volgen over hoe je een documentaire nou moet aanpakken. Maar wie had kunnen voorzien dat toen we terug kwamen, de corona crisis Nederland zou treffen.

Het script voor een documentaire over een triatleet, die ondanks en dankzij een donorhart alles uit het leven haalt, lag klaar. Wouter behoort tot de risicogroep die noodgedwongen met zijn vrouw en twee kinderen in thuisquarantaine belandde. We hebben overwogen te wachten op het einde van de crisis om daarna weer het filmen op te pakken. Het werd alleen snel duidelijk dat Wouter niet uit kan gaan van de versoepeling van de maatregelen, maar moet wachten op een vaccin. Besmet raken kan hem namelijk fataal zijn en hem de kostbare laatste jaren met zijn donorhart afnemen.

Juist in het licht van Wouters kwetsbaarheid hebben we besloten dat de documentaire doorgang moest vinden. Of zoals artiest Aaliyah in 2007 zong: “Dust yourself off and try again”. En zo gezegd zo gedaan, hebben wij onze camera apparatuur langs gebracht bij Wouter en hem via Skype geinstrueerd in wat hij moest filmen en hoe. Hierbij nemen wij jullie mee in zijn zoektocht naar een “nieuw normaal” en de lange adem bij het wachten op een vaccin.

We schrijven, regisseren, produceren en monteren de gehele documentaire zelf. Maar we kunnen dit niet alleen, klik hier om te doneren en maak deel uit van de documentaire Finish in zicht.

Meer nieuwtjes zijn te vinden op onze Facebook en Instagram pagina.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: